Porten till alvaret

Fantastiska vandringar i Ölands natur – ingen gäst har någonsin varit missnöjd. Fladdermus-spana på natten, håva efter småkryp i dammen eller experimentera. Vilka är det som hör med knäna, smakar med fötterna, andas med stjärten. Läs mer.

Rida Islandshäst

I samarbete med Anni Christina Equestrian kan vi erbjuda dig som gäst en magisk stund på hästryggen. Anni tar dig med på tur längs med vattnet eller upp mot alvaret. Förutom naturupplevelsen får du en lektion och tips från Anni som har mångårig erfarenhet av hästskötsel och träning. Kontakta oss för bokning.

Fågelskådning

Ta en promenad till Beijershamn i Stora Frö eller ta bilen till Ottenby, båda har ett fantastiskt fågelliv som är väl värda ett besök. Läs mer om Beijershamn,  Läs mer om Ottenby på Ölands södra udde.

Capellagården uppförd av Carl Malmsten

Capellagården är i dag en fristående internatskola som efter hand också utvecklats till en internationell mötesplats med studerande från många olika länder. Dom studerar Textil, Möbler, Keramik och Trädgård. Väl värt ett besök med bla Örtagård, Rosengård; Fruktträdsgård, Grönsaksodling, Trädgårdsbutik mm. Ligger i vackra Vickleby ca:3km från Stora Frögården. Läs mer.

Vingård

Visste ni att det finns vingårdar på Öland. Kanske ett besök vore trevligt? Läs mer.

Regalskeppet Kronan

Se ett välbevarat gammalt regalskepp från 1668. Interesant både för ung som gammal. Läs mer.

Ottenby

Naturum och Långe Jan. Besök Sveriges högsta fyr belägen vid Ölands södra udde. Området är vida känt för sitt fågelliv. Här erbjuds guidade turer med ringmärkning av fåglar. Läs mer.

Skäftekärr järnåldersby

Besök en uppbyggd järnåldergård och upplev hur man levde för 1500 år sedan. Olika järnåldersprogram. Läs mer

Borgholms Slott

Besök och upplev en inspirerande rundvandring på slottet. Läs mer.

Kalmar Slott

Ett riktigt vackert slott som är väl värt ett besök och en rundvandring med guide om man så vill. Ni kan även se slottsiluetten från vår strand. Måste besökas! Läs mer.

Kalmar Stad

En mycket vacker stad som bevarat mycket av sin gamla charm och dessutom har bra shopping en regnig dag. Ca 20 km från Stora Frögården.

Eketorps borg

En levande försvarsborg på Södra Öland som är en unik rekonstruktion av en öländsk fornborg från järnålder och medeltid. Museum och fornverkstad med olika skolprogram. Läs mer!