Fågelskådning på Öland

Hela Öland skulle med fog kunna beskrivas som en enda fantastiskt bra plats för fågelskådning. En fågellokal, för att använda skådarens vokabulär.

Öland är ett populärt resmål för fågelskådning på grund av dess varierande utbud av livsmiljöer, inklusive skogar, våtmarker och kustområden. Några av de fågelarter som finns på Öland är havsörn, fiskgjuse, pilgrimsfalk och olika arter av sjöfåglar.

Om du är intresserad av fågelskådning på Öland finns det flera naturreservat och fågelskådningsstationer som du kan besöka. Det är också möjligt att gå på fågelskådning på egen hand genom att utforska öns många stigar och observera fåglarna i deras naturliga livsmiljöer.

Läs mer: Visitoland.se har listat 20 platser för er som är intresserade av fågelsådning.

Ölands södra udde

Ölands södra spets är ett bra resmål för fågelskådning, med många resurser och bekvämligheter tillgängliga för besökare. Naturum och naturvandringarna är ett utmärkt sätt att lära sig mer om öns fågel- och naturliv, och skyddet och faciliteterna som vindskydden, naturbutiken och restaurangen ger kommer att göra ditt besök mer bekvämt och njutbart. Glöm inte att besöka Långe Jan, Sveriges högsta fyr, medan du är där! Det är alltid en bra idé att komma förberedd med en karta, kikare och annan nödvändig utrustning vid fågelskådning, och att respektera vilda djur och deras livsmiljöer genom att följa alla riktlinjer eller föreskrifter som finns.

Vill du fördjupa dig i öländskt fågel- och naturliv eller historia, finns ett Naturum som erbjuder naturvandringar.