boka online

Restaurangen

  • I restaurangen serveras under högsäsong en välkomponerad meny
  • Gemyt på innegården
  • Till kaffet
  • Någonting att dricka
  • Mörbylånga Öland konferens

 

 

Restaurangen håller nu stängt någon månad och öppnar i vår

 

Välkomna till Restaurangen  och Vandrarhemmet  vid havet, med fantastisk sjötomt och egen badstrand. Här kan du som bor på Stora Frögården i Mörbylånga få en god frukost och äta middag. Restaurangen, med uteservering kommer att vara öppen för alla. 

När vi under hösten 2019 planerade framtiden frågade vi oss vad som är det godaste i världen. Svaret blev pizza.

”Men det finns ju så många pizzerior, hur skall vi kunna konkurrera?”

”Vi får väl göra den godaste pizzan, så som de gör den i Italien och som människor vill åka till Stora Frö för att äta! Svårare än så är det inte”

Sagt och gjort. Under våren har den majestätiska vedeldade ugnen murats, råvaror testats och degar jästs. Allt för att vi skall leverera de bästa smakerna och den bästa upplevelsen för dig som gäst hos oss.

Vi har valt napolitansk stil på våra pizzor. Den stilen kännetecknas av tunna bottnar, de bästa råvarorna och en 500 grader varm ugn. Vi kan aldrig säga att vi gör napolitansk pizza av den enkla anledningen att Stora Frö inte ligger i södra Italien men vi efterliknar stilen och sen laborerar vi utifrån den. Vi kan prata hur länge som helst om delikatesser och tekniker så fråga oss bara om du undrar något. 

Vid större sällskap, fester mm (min 10pers) ordnar vi gärna med A la carté middagen efter önskemål, då erbjuds bordsservering.

Övrig tid på året ordnar vi middag efter förfrågan och arrangerar gärna fester, bröllop och konferenser.

Här på Stora Frögården, ställer vi höga krav på oss själva. Det gäller för oss att gestalta stämningen, produkten och dess hantering, rummet, och mötet med gästen.

Du, som är vår gäst, sätter vi naturligtvis i högsätet. Äta gott, dricka gott och ha en stunds avkoppling tillsammans, bara ni två, familjen eller arbetskamraterna. Här finns det plats för alla.

Våra råvaror tar vi, så långt som möjligt, från lokala leverantörer, en närhet vi är rädda om.

Vi är angelägna om att tillmötesgå era krav och öka mervärdet av Ert besök hos oss med hjälp av mat och måltider. Det är bara det omöjliga som kan ta lite längre tid.

Vi vill göra Ert besök hos oss så innehållsrikt som möjligt. Så mina damer och herrar, var god och tag plats för en kväll med god mat och dryck.

Välkomna till en stunds avkoppling på Stora Frögården hälsar Anders, kockarna och vår oumbärliga personal.