Resturang

Varmt välkommen till Stora Frögårdens restaurang!

Just nu är restaurangen stängd!

Vare sig du vill slappna av med någon av våra signaturcocktails på vår härliga innergård eller äta en hel middag finns vi där för dig.   

När vi under hösten 2018 planerade framtiden för vår restaurang frågade vi oss vad som är det godaste i världen. Svaret blev pizza.

”Men det finns ju så många pizzerior, hur skall vi kunna konkurrera?”

”Vi får väl göra den godaste pizzan, så som de gör den i Italien och som människor vill åka till Stora Frö för att äta! Svårare än så är det inte”

Sagt och gjort. Under våren 2019 byggdes den majestätiska vedeldade ugnen, råvaror testades och degar jästes. Allt för att vi skall leverera de bästa smakerna och den bästa upplevelsen för dig som gäst hos oss. Under åren som har gått sedan dess har vi jobbat med tekniker och arbetat fram smakkombinationer, både lokala från ön och traditionella från medelhavet, som gör att vår pizza idag är det hantverk vi drömde om 2018. 

Mer än pizza

Vi är en restaurang som kan erbjuda mer än bara pizza! Tillsammans med Johan Marin, som har deltagit i SM i foodtruck, har vi tagit fram en streetfood meny där vi tillagar traditionell streetfood men med Stora Frögårdens touch.  

”Snabbmat på riktigt” 

Behöver snabbmat vara ett halvfabrikat som görs utan passion och kärlek? Självklart inte! Vi på Stora Frögården tar snabbmaten på allvar och vare sig du väljer någon av våra fräscha sallader som görs á la minute eller burgare så skall du veta att allt är gjort från grunden av oss och att vi har lagt ner vår själ för att du skall få en historia till det du äter.

Färsen till våra burgare hämtar vi från Bjursunds slakteri som ligger i Valdemarsvik. Bjursund jobbar bara med närliggande gårdar där god djurhållning kan garanteras och innan djuret blir till råvara ser man till att det har fått stressa av så mycket som möjligt för att ge bästa resultat. Vår blandning av färs är hemlig men lita på oss när vi säger att vi har gjort allt för att du skall få en härlig upplevelse!

”Det är så här vi vill ha det och vi hoppas att du också vill det”