Upplevelse

Upplev underbara Öland och dess närhet!

Oavsett om du är på Öland för första gången eller ständigt återkommande gäst så är Öland något för dig som vill ta vara på tiden, njuta av livet, uppleva natur och kultur, ha en aktiv semester eller bara lyssna på vågorna som slår mot stranden.

Ha Stora Frögården som utgångspunkt och ta sedan del av vad Öland erbjuder i form av evenemang för alla åldrar och smaker. Delta i pulshöjande tävlingar, lyssna på musik tillsammans med vänner eller upplev spännande händelser på borgar och slott med hela familjen. 

Aktiviteter

Tio utflyktpärlor på Öland

Den öländska naturen är alltid öppen, den finns runt knuten och den inbjuder till upplevelser utöver det vanliga. Läs mer här.

Åre runt på Öland

Finns alltid något att göra på Öland. Se oland.se för tips.

Vind- och kitesurfing

Öland är solen och vindarnas ö så vind-och kitesurfing passar perfekt hos oss. Läs mer här.

Fågelskådning

Öland är lite av ett mecka för fågelskådning. Läs mer på vår sida om fågelskådning.

Hästridning

Varför inte uppleva Öland från hästryggen. Hitta olika ridcenters på oland.se

Cykel

Se Öland från sadeln. Öland är som gjort för en cykelsemester. Länk till cykelrundor på oland.se  

Vandring

Öland till fots är en fantastik upplevelse. Läs mer här.

Platser & sevärdheter

Ottenby

Naturum och Långe Jan. Besök Sveriges högsta fyr belägen vid Ölands södra udde. Området är vida känt för sitt fågelliv. Här erbjuds guidade turer med ringmärkning av fåglar. 

Det ligger i den sydöstra delen av ön. Byn är känd för sin naturreservat, som är hem för många fågelarter. Ottenby fågeltorn, som ligger i naturreservatet, är en populär destination för fågelskådare och naturintresserade. Byn har också en liten hamn och en strand som är populär för bad och solning.

Borgholmsslott

Besök och upplev en inspirerande rundvandring på slottet. Läs mer.

Borgholms Slott är ett historiskt slott som ligger på ön Öland i Sverige. Slottet är beläget på en höjd med en fantastisk utsikt över Kalmarsund och Ölandsbron.
Borgholms Slott har en lång och intressant historia som sträcker sig tillbaka till 1100-talet. Slottet har genom åren använts som bostad för svenska kungar och andra adelsmän. Idag är slottet öppet för allmänheten och här kan du vandra runt i de imponerande salarna och se de vackra konstverken.
Under sommaren hålls olika evenemang på slottet, såsom konserter och utställningar. Det finns också en restaurang på slottet där du kan njuta av en lunch eller middag med utsikt över Kalmarsund.

Om du vill besöka Borgholms Slott kan du enkelt ta dig hit med bil eller buss från Kalmar eller Ölands respektive städer.

Kalmar slott

Ett riktigt vackert slott som är väl värt ett besök och en rundvandring med guide om man så vill. Ni kan även se slottsiluetten från vår strand. Måste besökas! Läs mer på kalmarslott.se.

Kalmar stad

En mycket vacker stad som bevarat mycket av sin gamla charm och dessutom har bra shopping en regnig dag. Ca 20 km från Stora Frögården. Läs mer om Kalmar här.

Orkideér

 Är ni interesserade av orkideer så ligger Stora Frögården endast 3-4 km från Alvaret, där flera av orkideearterna växer.

Eketorps borg

En levande försvarsborg på Södra Öland som är en unik rekonstruktion av en öländsk fornborg från järnålder och medeltid. Museum och fornverkstad med olika skolprogram.