Upplevelse

Upplev underbara Öland och dess närhet!

Oavsett om du är på Öland för första gången eller ständigt återkommande gäst så är Öland något för dig som vill ta vara på tiden, njuta av livet, uppleva natur och kultur, ha en aktiv semester eller bara lyssna på vågorna som slår mot stranden.

Ha Stora Frögården som utgångspunkt och ta sedan del av vad Öland erbjuder i form av evenemang för alla åldrar och smaker. Delta i pulshöjande tävlingar, lyssna på musik tillsammans med vänner eller upplev spännande händelser på borgar och slott med hela familjen. 

Digital karta över cykling, vandring och naturreservat på Öland,

Länk till cykelrundor på oland.se  

Länk till vandringsleder 

Länk till hela naturkartan.se 

Utflykter på Öland

oland.se  

Tio öländska utflyktspärlor 

Årstidsbaserade tips 

Ottenby

Naturum och Långe Jan. Besök Sveriges högsta fyr belägen vid Ölands södra udde. Området är vida känt för sitt fågelliv. Här erbjuds guidade turer med ringmärkning av fåglar. 

Borgholmsslott

Besök och upplev en inspirerande rundvandring på slottet. Läs mer.

Kalmar slott

Ett riktigt vackert slott som är väl värt ett besök och en rundvandring med guide om man så vill. Ni kan även se slottsiluetten från vår strand. Måste besökas! Läs mer.

Kalmar stad

En mycket vacker stad som bevarat mycket av sin gamla charm och dessutom har bra shopping en regnig dag. Ca 20 km från Stora Frögården. Läs mer om Kalmar här.

Orkideér

 Är ni interesserade av orkideer så ligger Stora Frögården endast 3-4 km från Alvaret, där flera av orkideearterna växer.

Eketorps borg

En levande försvarsborg på Södra Öland som är en unik rekonstruktion av en öländsk fornborg från järnålder och medeltid. Museum och fornverkstad med olika skolprogram.